DESPRE MEMORABILIA


Memorabilia este platformă on-line folosită pentru comercializarea propriei colecții, nu intermediez vanzari pentru terți. Nefiind autorizat de nicio autoritate abilitată, nu ofer servicii de consultanță, evaluare, etc.


EVALUARE


Pentru evaluarea pieselor filatelice am căutat mult timp un sistem de evaluare cât mai transparent, care să ajute cumpărătorul să-și formeze o imagine cât mai completă și reală asupra articolului pe care îl cumpără. Pentru aceasta am elaborat un sistem personalizat de evaluare.


UZAT/NEUZAT

- neuzat

- uzat pe plic, ziar, bandă sau fragment

- uzat


GUMA

Evaluarea gumei se face doar pentru mărcile neuzate, urmele de gumă ale mărcilor uzate nu influențează valoarea mărcii.

OG (eng. Original Gum) - gumă originală, fără urme de șarnieră.

MLH (eng. Mint, Lightly Hinged) - gumă originală, urme usoare de sarnieră.

MH (eng. Mint, Hinged) - gumă originală, cu șarnieră sau rămășițe de șarnieră.

NG (eng. No Gum) - fără gumă, tot aici intră și mărcile fără gumă dar cu șarnieră sau urme de șarnieră.


STARE

Atunci când vorbim despre starea unei mărci, etalonul diferă foarte mult de la un tip de emisiune la alta, dacă la nedantelate prezintă o mare importanță marginile, la dantelate importantă este starea dantelurii, centrarea mărcii, etc.

XF (eng. Extremely Fine) - stare perfectă, cu margini mari/dantelură intactă, fără niciun fel de defect.

VF (eng. Very Fine) - stare bună, margini mici dar fără a atinge desenul mărcii, dantelură în stare bună.

F (eng. Fine) - stare satisfăcătoare, cu defecte prezente, dar fără a afecta marca, subțieri mici, dantelură afectată.

AVG (eng. Average) - stare mediocră, mărci cu defecte accentuate.


GARANȚIE


Aspectul prin care Memorabilia se diferențiază de restul platformelor de tranzacționarea a antichităților este sistemul unic de garanție oferit.

Falsurile nu sunt tolerate pe acest site, toate piesele oferite pe această platformă se prezumă a fi autentice. Totuși, nimeni nu poate pretinde onest că este capabil să identifice orice fals, motiv pentru care vă propun următorul sistem de garanții:


100% - piesă autentică, la cerere și contra cost se poate elibera CERTIFICAT DE PROVENIENȚĂ prin care se garantează fără nicio limită de timp autenticitatea piesei. Pentru a revendica dreptul la garanție se acceptă doar opinia experților recunoscuți internațional, certificați de AIEP (International Association of Philatelic Experts) sau BPP (Bund Philatelistischer Prüfer - Germania).

Pentru piesele cu preț mai mare de 100 € CERTIFICATUL DE PROVENIENȚĂ se eliberează gratuit.


90% - piesă autentică, totuși autenticitatea piesei este garantată sub rezervă. Se acordă garanție 3 luni de la data achiziției, timp în care cumpărătorul poate consulta experți. Pentru a revendica dreptul la garanție se acceptă doar opinia recunoscuți internațional, certificați de AIEP (International Association of Philatelic Experts) sau BPP (Bund Philatelistischer Prüfer - Germania).


50% - piesă autentică, nu există niciun indiciu care să pună autenticitatea piesei sub semnul întrebării. Totuși aria mea de expertiză nu îmi permite o opinie obiectivă. Se acordă garanție 1 lună de la data achiziției, timp în care cumpărătorul poate consulta orice expert dorește. Se acceptă orice opinie justificată și nominală, nu se acceptă opinii anonime.


N/A - nu se aplică, piesele cu preț redus nu sunt expertizate. Nu se oferă nicio garanție formală.


Dreptul la garanție este netransmisibil terților.


CUM CUMPAR ?


Fiecare articol de pe site este însoțit de un cod unic de 11 caractere (exemplu: B0000000002, P0000000002), dacă sunteți interesat trimiteți e-mail cu lista de articole la adresa memorabilia@romanianstamps.ro. În scurt timp veți primi raspuns la mailul dumneavoastră cu confirmarea comenzii și totalul de plată.


CUM PLĂTESC ?


Plata se poate efectua direct în EUR sau în RON la cursul BNR al zilei, suma rezultată din conversie se rotunjește la 5 RON. Sunt acceptate ca metode de plată: transferul bancar, PayPal, ramburs și cash.

La plata prin PayPal se adaugă un procent de 0.37€ + 3.4% la suma finală, comisionul perceput de PayPal.


LIVRARE


Expedierea se face doar cu tracking (trancking no., AWB, etc.), cumpărătorul este acoperit în cazul pierderii trimiterii. Costul transportului este suportat de cumpărător.

Pentru România se foloseste trimiterea prioripost, pentru extern se folosește scrisoarea recomandată.

Doar la cererea expresă a cumpărătorului pot fi folosite alte metode/servicii de transport, în acest caz expediția se efectuează pe riscul cumpărătorului.