Falsuri la Carol cu Barbă

 

18 Iulie, 2015Autor: Dragoș Negoițescu

 

În ultimele 1-2 săptămâni a explodat oferta de falsuri la Carol cu Barbă. Însa cu atenție și puțina experiența ar trebui să reușim să identificăm astfel de falsuri.

Principalul detaliu care ajută la identificarea falsului este ochiul efigiei, acesta este foarte stângaci reprezentat, detaliile lipsesc cu desăvarșire. Detaliul acesta îl puteți corobora cu liniile de la ceafă, acestea sunt aprope simetrice; la originale, variația lungimii lor este mult mai mare.

Falsuri de pe eBay

Primul lot de falsuri a fost oferit de matthijs_philatelie. Mare atenție la acest negustor, vinde în mod curent falsuri.

carol cu barba fals              carol cu barba fals


Următoarea piesă a fost oferită de utilizatorul cu id-ul gsquared7. La fel ca și personajul de mai sus, "strecoară" falsuri între piesele pe care le vinde.

carol cu barba fals


Următoarele piese au fost oferite de utilizatorul cu id-ul huciro0. Acest individ a aparut relativ recent în peisaj, are puține calificative, vinde aproape exclusiv falsuri (ma refer doar la clasicele românești).

carol cu barba fals              carol cu barba fals


Următoarea piesă a fost oferită de utilizatorul cu id-ul philalettre.

carol cu barba fals


Următoarea piesă este un fals integral, a fost oferită de utilizatorul cu id-ul blackhorseee. Acest negustor strecoară din când în când și falsuri în oferta sa.

carol cu barba fals


Falsuri de pe Delcampe

Aici avem doua loturi vândute de utilizatorul cu id-ul Aspersmeteor. Aici imaginile nu sunt foarte explicite, calitatea lor lasă mult de dorit, probabil o strategie de marketing...

carol cu barba fals


carol cu barba fals