Rauhut & Kruschel - 165

 

2 Septembrie, 2015Autor: Dragoș Negoițescu

 

Casa de licitații Rauhut & Kruschel a oferit în cadrul licitației 165 o serie de mărci poștale românești clasice de excepție.

Lotul 656


Cap de Bour 54 de parale, evident este vorba despre prima emisiune, piesa este însoțită de cerificat de autenticitate emis de Heimbuchler.

preturi cap de bour


Cota Michel pentru o astfel de piesă este 6.000 EUR.

A fost adjudecată pentru 1.250 EUR, un preț bun după părerea mea. La prețul acesta este o investiție "lichidă".

Lotul 657


Cap de bour, 5 parale, emisiunea a II-a.

preturi cap de bour


Această piesă (5x) este una dintre cele mai rare piese românești, tipul 1 de la marca de 5 parale pe hartie azurată (albastru deschis). Cota Michel este 20.000 EUR. Se cunosc doar 34 de mărci din acest tip, dintre care 8 au fost folosite pe faimosul ziar Zimbrulu-Vulturulu.

Preț pornire 6.000 EUR. Nu a licitat nimeni pentru acest lot, personal, nu cred că asta înseamnă că piesa nu face banii.

Lotul 658


Cap de bour, 40 parale, emisiunea a II-a, cu o frumoasă ștampilă TEKUTSCH MOLDOVA, piesa este semnată (poanson probabil) de Heimbuchler.

preturi cap de bour


Adjudecată pentru 340 EUR, o piesă foarte frumoasă cu o stampila deloc comună. Catalogul Michel propune o cota de 380 EUR la (6ax) anulat, însă conteaza și cu ce ștampilă, dacă este completă, etc. Singurul lucru care mă deranjează este sarniera de pe spate... strică tot aspectul piesei.

Lotul 659


Principatele Unite - tipar de mana, 3 parale, cu o frumoasă ștampilă GALATZ MOLDOVA.

preturi principatele unite


Michel propune o cotă de 350 EUR pentru o astfel de piesă (8Ix).

Preț pornire 600 EUR. Nu a licitat nimeni pentru acest lot. Piesa este foarte frumoasă, dar prețul de pornire a fost cam mare după părerea mea.