Preţul pieţei pentru Cap de bour

 

17 Aprilie, 2015Autor: Dragoş Negoiţescu

 

În urma cu ceva timp mi-au atras atenţia doua plicuri francate cu Cap de bour, emisiunea a II-a, de 40 de parale. Ambele piese vin cu certificat de autenticitate eliberat de un cunoscut expert al perioadei clasice romaneşti.

Dat fiind că astfel de piese nu apar în fiecare zi pe portalurile de licitaţii, mi-am propus sa fac o mica cercetare asupra preţului obţinut de aceste piese. Scopul este să determin corelaţia dintre preţul de catalog şi preţul de piaţa.

Cele două mărci sunt expertizate ca fiind 6by, notaţie Michel; având corespondent în CMPR '74, 6yd. Pentru profani, cele 2 notaţii se traduc "albastru-verde pe hârtie albă".

Corelaţia dintre cele 2 cataloage este necesară pentru ca voi folosi catalogul Michel pentru cotele de baza si CMPR '74 pentru coeficienţi. Astfel, Michel ne dă o cotă de baza de 220 EUR pentru mărci, iar coeficientul pentru plicuri este 6. De aici rezultă o cotă de catalog de 1240 EUR.

Prima piesă a fost vândută cu 560 EUR, cea de-a doua cu 355 EUR.

Singura concluzie, de altfel şi cea mai evidentă, pe care imi permit sa o trag este ca piesele s-au încadrat în pretul uzual, intervalul de 30%-50% din preţul de catalog.

Mai jos aveţi posibilitatea să le admirati pe îndelete, pentru detalii plimbati mouse-ul pe suprafaţa piesei si va aparea o lupă.


timbrul cap de bour

timbrul cap de bour

timbrul cap de bour

timbrul cap de bour